|
|
#101 |
|
istanbulyasam.net Bağımlısı
|
Zeval Örtüldü hafızanın örtüsü Tasalarımın bittiği yerde. Yükseliyor simdi perde 'Geri gelen saadet' türküsü Devri tamam oldu pervanenin Gökten bir beklediğim kalmadı. Tükendi artık içimde tadı Yıldızlı küreler düşünmenin. Ne çıkar karşıma çıksa ecel Bu boşluk ondan daha mi iyi? Başka bir alemden beklediği Olmayan kula zeval ne güzel! Beklememek beter beklemeden; Geldi yolunu gözlediğim yar. Al bu bası sen artık ey rüzgar Ve sus artık, sus artık ey beden! Orhan Veli Kanık --------------------- Sağlıcakla kalın...
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Guest
|
uzun-i teşekkürler paylaşımın için.. Harika bir şiir.. |
|
|
|
#103 |
|
|
Okuduğun için ben teşekkür ederim KaYS... Sağlıcakla kal.. |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Çaylak Üye
|
arkadaşım süpersin ya... hele konuşmalar bi harika.. bende emin olmamakla beraber ilginç bir şiirini yazmak istedim. biraz acayip bir şiir ama inşallah ihtar yemem.. uludağdayım uludağda kar'ı seyrediyorum kar'ı donu çözülmüş buz gibi kar'ı masamda sıcacık biram hani ya rakım herkes sky'n le kayıyor benim sky'm kırık ismim orhan veli kanık...... orhan veli bu şiirinden sonra okuyanlara şunları demiş kimi insanlar bu şiiri okuyup yanlış anlayacaklar kimi insanlar ise herşeyi anlayacak. ama şiir gayet normal bir şiir insanlar beynindekilerle bu şiiri yanlış yapacaklar.... |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Üye
|
Orhan Veli'nin bu şiirini hiç okumamıştım.
|
|
|
#106 | ||
|
|
Alıntı:
Alıntı:
Nedenleri; 1 - Orhan Veli 'nin yazım tarzına pek uymuyor. 2 - Orhan Veli, bu kadar '' saçma '' şeyler yazmaz. 3 - Orhan Veli, şiirlerinde her ne kadar halk dili kullansa da, küfür yahut argo kullanmaz. ( Aslında, bazı şiirlerinde çok az argo kullandığı olmuştur. Ama bu '' şiir ''deki kadar yakası bağrı açık şekilde değil. ) 4 - O kadar aramama rağmen, bu '' şiirin '' Orhan Veli 'ye ait olduğuna gösteren bir ibare ile karşılaşmadım. 5 - Naçizane, bir çok şairden, bir çok şiir okumuşumdur. Ama şuanada kadar '' bira '' sözcüğünün şiirde kullanıldığını duymadım. Can Yücel şiirlerinde bile... ( Belki, ben duymamışımdır. ) Benim tahminime göre; Bu '' şiir '', aslında yazı demek daha doğru olur. Bu yazı, Orhan Veli 'ye mal edilmiş bir yazı... Bu son zamanlarda maillerde dolaşan ve ustalara mal edilen, yazı yahut şiirlerden biri... Bu yazının orjinalı, oldukça saçma ve yakası bağırı açık ifadeler içeriyor. Ayrıca, '' kar 'ı '' şeklinde yazılması, '' karı '' ( yani bayan, kadın ) anlamında anlaşılmaması içindir. Sky kısmını açıklamaya bile gerek duymuyorum. Vel hasıl, bu '' şey '' oldukça saçma bir şey... Orhan Veli böyle şeyler yazacak kadar '' basit '' biri değildir. Edebiyata yeni bir akım ekleyecek kadar zeki yahut işini erbabı bir insan, böyle amaçsız şeyler yazmaz, diye düşünüyorum. Saygılarımla... Sağlıcakla kalın... |
||
|
|
|
|
|
#107 |
|
Çaylak Üye
|
Sen hiçbir zman ölmeyecek büyük bir şairsin Orhan Veli. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Administrator
|
paylaşım İçin Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#109 |
|
|
Hepsini okumak için zamanım yok. Çok özür dilerim ama ZEVAL gerçekten güzel. Ellerinize sağlık
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|